Az Angol Ligakupa Döntőt rendezik meg a mai napon. Két patinás klub a Chelsea és a Liverpool küzd meg a serlegért. E gondterhes időszak egyik fénypontja lehet a mai mérkőzés mely talán feledtetheti a nemzetközi feszült helyzetet kis időre. A Premier League tabelláján a két klub egymás mögött helyezkedik el. Az esélyek talán a Liverpool esélyeit emelik ki ám a londoni kékek játszanak hazai pályán. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Chelsea: Mendy;Rüdiger;Silva;Chalobah;Azpilicueta;Kante;Kovacic;Alonso;Pulisic;Mount;Havertz

Liverpool: Kelleher;Alexander-Arnold;Matip;Van Dijk;Robertson;Keita;Fabinho;Henderson;Salah;Mane;Diaz

A mérkőzést a  Liverpool kezdte.  6.perc: Kelleher bravúrral védte Pulisic próbálkozását. 24.perc: vendég szögelt helyzet nélkül. 27.perc: újabb vendég szöglet gólveszély nélkül. 28.perc: kezezés gyanús eset melyből végül nem alakult ki büntető. 29.perc: vendég büntető helyzet nélkül. 31.perc: Mane lövését Mendy bravúros mozdulattal hárította. 32.perc: újabb liverpooli szöglet helyzet nélkül. 40.perc: megint Liverpool szöglet helyzet nélkül. 45.perc: Mount hagyott ki nagy helyzetet.

A második játékrészt a Chelsea kezdte. 49.perc: előbb Salah próbálkozott a gólszerzéssel majd Mount lövése süvített el a kapu mellett. 55.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 57.perc: Azpilicueta helyére James állt be. 64.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 65.perc: Salah lövését blokkolta a hazai gárda. 70.perc: Mane lesgólját nem adták meg. 72.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 74.perc: Mount helyére Lukaku állt be majd Pulisic helyére Werner. 76.perc: ismét vendég szöglet helyzet nélkül. 79.perc: Havertz is lő egy lesgólt melyet nem adnak meg. 80.perc: Henderson helyére Elliott állt be majd Milner váltotta Keitát és Mane helyére Jota állt be. 86.perc: vendég szöglet melyet követően Diaz próbálkozását Mendy hárította. 90.perc: Kovacic sárgult be. 91.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 93.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 95.perc: Lukaku próbálkozását Kheller hárította nagy bravúrral. A rendes játékidő itt véget is ért. 

A hosszabbítás első félidejét a Liverpool kezdte. Matip helyére Konate állt be. 97.perc: Diaz helyére Origi állt be. 98.perc: Diaz helyére Origi érkezett. 99.perc: Lukaku gólját érvénytelenítették. 99.perc: Kante sárgult be. 107.perc: Havertz és Alexander-Arnold sárgult be. 

A hosszabbítás második félidejét a Chelsea kezdte. 106.perc: Jorginho helyére Matip állt be. 107.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 109.perc: Havertz lőtt a hálóba ám les címén érvénytelenítették azt. 120.perc: Mendy helyére Kepa állt be. Következhettek a büntetők. 

Az első párban Milner és Alonso is betalált. A második párban Fabinho és Lukaku is betalált. A harmadik párban Van Dijk és Havertz lőtték be saját büntetőjüket. A 4. párban Alexander-Arnold és James lőtték be büntetőiket. Az 5. párban Salah és Jorginho sem hibázott, így folytatódott a párbaj 5:5! A 6. párban Jota és Rüdiger voltak higgadtak és nem hibáztak. A 7. párban Origi és Kante sem hibázott. A 8. párban Robertson és Werner következett ám ők sem hibáztak. A 9. párban Elliott és Silva lőttek a kapuba. A 10. párban Konate és Chalobah következett akik szintén a kapuba lőttek. A 11. párban Keheller lőtt okosan a hálóba ám Kepa erre már nem volt képes. Így hatalmas csatában egy kiélezett mérkőzésen a Liverpool örülhetett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .