A 2023/2024-es Bajnokok Ligája idény döntőjéhez érkeztünk. Megannyi nagyszerű mérkőzést követően két együttes a Borussia Dortmund és a Real Madrid jutott az európai klubfoci csúcsának kapujába. A Borussia Dortmund hazája bajnokságában mindössze az 5. helyen végzett, ezen túl a keret összetételét illetően némi megleptésre jutott ennyire magasra. Többek közt a jóval esélyesebbnek tartott PSG-t győzte le az elődöntőben. A mai mérkőzésre a lehető legerősebb 11-el tud kiállni a Dortmund. A Real Madrid az idei szezonban a 4. német együttesen is át kell küzdje magát ha meg szeretné nyerni 15. Bajnokok Ligája trófeáját. A madridiak megnyerték a Spanyol pontvadászatot imponáló magabiztossággal. A bl-ben némi meglepetésre kiejtették a Manchester City együttesét majd az elődöntőben a Bayern München-t múlták felül az utolsó pillanatokban szerzett találatokkal. A keretet komoly sérülés a mai estén nem hátráltatja. Az esélyeket illetően aligha lehet kétség a Real Madrid győzelmét illetően.

Borussia Dortmund: Kobel;Maatsen;Schlotterberg;Hummels;Ryerson;Can;Sabitzer;Adeyemi;Brandt;Sancho;Füllkrug

Real Madrid: Courtois;Carvajal;Rüdiger;Fernandez;Mendy;Kroos;Camavinga;Valverde;Bellingham;Rodrygo;Vinicius

A mérkőzést a Borussia Dortmund kezdte. 5.perc: Sabitzer labdáját tisztázta a madridi védelem a kapu elől. 6.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 21.perc: Adeyemi próbálkozását mentette önfeláldozóan a védelem, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 23.perc: Adeyemi tört be majd esett el a 16-oson belül némi kontaktot követően ám büntetőt nem ért az eset. 24.perc: Füllkrug lőtt a jobb kapufára, igaz mintha lesről indult volna. 28.perc: Adeyemi újabb próbálkozását Courtois védte magabiztosan. 30.perc: Adeyemi ezúttal is esett a 16-oson belül ám büntetőt ez sem ért. 35.perc: Vinicius csúszott rá Kobel lábára így besárgult. 40.perc: Schlotterberg sárgult be reklamálásért. 41.perc: Sbitzer került gólhelyzetbe ám Courtois ezúttal is remekül védett. 42.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 43.perc: Sabitzer is besárgult reklamálásért. 49.perc: két dortmundi szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a a Real Madrid kezdte. 47.perc: Brandt szögeltéből helyzet nem alakult ki. 49.perc: Kroos lövését Kobel védte bravúrral az ezt követő szögletből Carvajal fejelt a kapu fölé. 51.perc: két dortmundi szöglet helyzet nélkül. 57.perc: Carvajal lövését blokkolta a dortmundi védelem. 63.perc: Füllkrug próbálkozását Courtois védte. 65.perc: Kroos szögletéből helyzet nem alakult ki. 66.perc: újabb madridi szöglet helyzet nélkül. 72.perc: Adeyemi helyére Reus állt be. 74.perc: Kroos szögletét követően Carvajal fejelt a hálóba 0:1! 77.perc: Bellingham labdája pattant le a védelemről. 78.perc: újabb madridi szöglet ezúttal helyzet nélkül. 79.perc: Hummels sárgult be. 80.perc: Kroos lövését Kobel hárította. 81.perc. Camavinga próbálkozáa ment el a kapu mellett. 82.perc: vendég szöglet melyet követően Nacho lövését védte Kobel, majd folytatódott a támadás melynek végén Bellingham labdáját Vinicius lőtte a hálóba 0:2! A mérkőzés eldőlt. 85.perc: Bellingham helyére Joselu állt be illetve Kroos-t Modric váltotta. 87.perc: Füllkrug lőtt a hálóba lesről. 87.perc: Sancho helyére Gittnes állt be. 91.perc: Militao helyére Rodrygo állt be majd a 94.percben Vinicius helyére Vazquez. 95.perc: dortmundi szöglet helyztet nélkül. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a Borussia Dortmund nagyon jól kezdett. Több veszélyes helyzetet alakítottak ki s helyenként centiméterekre jártak a vezető találat megszerzésétől. A második félidő 60. percétől a madridiak átvették a játék irányítását s ahogyan az várható volt megszerezték a vezetést majd 10 percen belül megduplázták azt. A mérkőzés végéig az eredmény nem változott. A Real Madrid jobb csapatként, mai ellenfelénél, megérdemelten nyerte meg története 15. Bajnokok Ligája címét!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .