Elkészült a Bajnokok Ligája 2016-2017-es kiírásának sorsolása. Az idei év is rengeteg újdonságot fog tartogatni számunkra. Kezdjük rögtön két vadonat új résztvevővel a főtáblán. Az Fk Rosztov sokak meglepetésére került a főtáblára valamint az utóbbi 20 év egyik legnagyobb meglepetés csapata a Leicester. A sorozatban 21. alkalommal a Barcelona Real Madrid és a Porto vesz részt.  A Real Madrid sorozatban 20. alkalommal indul míg az Arsenal 19-edjére. Az idei szenonban 17 ország képviselteti magát a mezőnyben.

Kalapok:

1: Real Madrid;Barcelona;Leicester;Bayern München;Juventus;Benfica;PSG;CSZKA Moszkva

2: Atletico Madrid,Borussia Dortmund;Arsenal;Manchester City;Sevilla;Porto;Napoli;Bayer Leverkusen

3: Basel;Tottenham Hotspur;Dinamo Kijev;Lyon;PSV;Sporting;Bruges;Borussia Münchengladbach

4: Celtic;Monaco;Besiktas;Legia Warszawa;Dinamo Zagreb;Ludogorec;Köbenhavn;Rosztov

A Sorsolást követően:

A Csoport: PSG;Arsenal;Basel;Ludogorec

B Csoport: Benfica;Napoli;Dinamo Kijev;Besiktas

C Csoport: Barcelona;Manchester City;Borussia Münchengladbach;Celtic

D Csoport: Bayern München;Atletico Madrid;PSV;Rosztov

E Csoport: CSZKA Moszkva;Bayer Leverkusen;Tottenham Hotspur;Monaco

F Csoport: Real MAdrid;Borussia Dortmund;Sporting CP;Legia Warsawa

G Csoport: Leicester City;Porto;Bruges;Köbenhavn

H Csoport: Juventus;Sevilla;Lyon;Dinamo Zagreb

Az A csoportban első látásra a PSG és az Arsenal továbbjutása vehető készpénznek míg a Basel várhatóan a 3. helyen fog végezni.

A B csoportban szoros verseny várható s egyértelműen nem jelenthető ki a csoport esélyese sőt az első 3 helyen sem lehet meghatározni mely együttesek végezhetnek, talán Napoli Benfica Dinamo Kijev sorrend a legelképzelhetőbb.

A C csoportban egyértelműnek tűnik a Barcelona és a Manchester City továbbjutása kérdés csak a sorrendben lehetséges míg a 3. helyre valószínűleg a Borussia Münchengladbach érkezik meg.

A D csoportban is egyértelműnek tűnik a Juventus és az Atletico Madrid továbbjutása míg a PSV 3. helye is egyértelműnek tűnik.

Az E csoport nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik ahol akár az is előfordulhat,hogy az első kalapos együttes 4.-ként is búcsúzhat a sorozattól. Talán a Tottenham Leverkusen Monaco sorrend lesz majd a csoportkörök után de itt tényleg semmit sem lehet biztosra venni.

Az F csoportban a Real Madrid és a Borussia Dortmund továbbjutása biztosabbnak tűnik míg a Sporting nem valószínű,hogy a 3. helynél hátrébb végez.

A G csoportban a Porto talán kiemelkedik míg a Leicester és a Burges küzdhet meg a 2. helyért.

A H csoportban a Juventus és a Sevilla tűnik biztos továbbjutónak míg a Lyon ha nagy csoda nem történik akkor a 3. helyen fut be.

Az utóbbi évek talán legegyértelműbb csoportjait sorsolták ki 1-2 csoport kivételével. Természetesen ezek csupán előzetes latolgatások de nehezen képzelhető el a PSG;Arsenal;Napoli;Barcelona,Manchester City;Bayern München,Atletico Madrid;Bayer Leverkusen;Real Madrid;Borussia Dortmund;Porto;Juventus már a csoportkörből búcsúzzon. Ettől függetlenül érdekes szezon elé nézünk. Jó szurkolást!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .