A Nemzetközi fociszezon idén szinte véget sem ért máris indul a 2021/2022-es szezon. Az Európai Szuperkupa döntővel gyakorlatilag el is indul az új felvonás. Az előző idény a Korona vírus miatt rendkívülire sikerült, s ezt némi kép a BL illetve EL győztesének kiléte is jelzi. A ma este “fellépő” két együttes előzetesen nem top favoritnak számított a kupagyőzelmek tekintetében. Az együttesek keretei közül a Chelsea mondhatja a magáét erősebbnek, tekintve, hogy a jelek szerint Lukaku is csatlakozik a kékekhez. Az este esélyese a Chelsea együttese igaz A Villarealt leírni Emery személye miatt sem lehet leírni. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Chelsea: Mendy;Rüdiger;Chalobah;Zouma;Odoi;Kante;Kovacic;Alonso;Havertz;Ziyech;Werner;

Villareal: Asenjo;Foyth;Albiol;Torres;Pedro;Moreno;Capoue;Pino;Moreno;Dia

Az első félidőt a Chelsea kezdte. 6.perc: hazai szöglet melyet követően Werner lőtt közelről a léc mellé. 11.perc: Trigueros szögletéből helyzet nem alakult ki. 25.perc: két chelsea szöglet melyet követően Ziyech talált be 1:0! 33.perc: előbb Dia lövését védte Mendy majd Alonso egy kontra végén lőtt Asenjoba. 36.perc: Zouma szabadrúgs ment a kapu mellé centikkel. 39.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 43.perc: Ziyech sérült meg helyére Pulisic állt be. 44.perc: Rüdiger sárgult be. 46.perc: Tuchel sárgult be. Moreno lőtt a felső lécre. 

A második félidőt a Viillareal kezdte. 46.perc: vendég szöglet. 52.perc: Moreno lövését Mendy kapufára lőtte. 56.perc: Moreno szögletéből ezúttal sem alakult ki helyzet. 58.perc: Pedraza helyére Estupinan állt be. 61.perc: Pino sárgult be. 65.perc: Kante helyére Jorginho ált be majd Werner helyére Mount állt be és Zoumát Christensen állt be.68.perc: Estupian lövését védte Mendy, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 70.perc: Gaspar állt be Capoue helyére majd Trigueros helyére Gomez állt be. 73.perc: Dia labdáját Moreno lőtte szép mozdulattal a kapuba 1:1! 80.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 82.perc: Azpilicueta állt be Odoi helyére. 84.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 85.perc: Moreno érkezett Morales helyére illetve Dia helyére Raba állt be. 94.perc: Alonso hagyott ki nagy helyzetet. Ezzel ért véget a rendes játékidő. 

A hosszabbítást a Chelsea kezdte. Pino helyére Mandi állt be.  94.perc: két Chelsea szöglet helyzet nélkül. 100.perc: Pulisic lőtt centikkel a kapu mellé. 103.perc: Azpilicueta esett el a 16-oson belül ám büntetőt nem ért az eset. 

A hosszabbítás második félidejét a Villareal kezdte. 108.perc: Mount hagyott ki helyzetet az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 119.perc: Raba sárgult be. 120.perc: Kepa állt be Mendy helyére. Ezzel véget is ért a hosszabbítás.

A büntetőpárbajt Havertz kezdte aki hibázott míg Moreno a kapuba lőtt 0:1! Azplicueta belőtte büntetőjét majd Mandi kihagyta 1:1! Alonso belőtte büntetőjét és Estupinan is 2:2! Kepa bemozdult így sárga lapot kapott. Mount és Gomez is belőtte büntetőjét 3:3! Jorginho és Raba is betalált 4:4! Pulisic és Foyth sem hibázott 5:5! Rüdiger következett aki belőtte büntetőjét ám Albiol hibázott így a Chelsea nyerte a büntetőpárbajt és a trófeát is!!!

Az első játékrészben a Chelsea dominált, többet támadtak s veszélyesebbek voltak is kapura. A félidő végén meg is szerezték a vezetést sőt nem sok kellett, hogy a második találatukat is bevigyék. A Villareal is alakított ki ziccert igaz e ziccer ki is maradt. A második félidőben a Villareal jobban játszott majd a labdabirtoklást a cseréket követően gólra is váltotta. Ezt követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A hosszabbításban mindkét együttes igyekezett találatot elérni ám ez végül nem sikerült egyik félnek sem. A büntetőpárbajt a Chelsea játékosok bírták jobban idegekkel s így összességében mondhatni megérdemelten nyerték meg az Európai Szuperkupát!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .