A Premier League 21. fordulója egy meglehetősen papírforma mérkőzéssel indul. Az Everton mely nemrégen menesztette edzőjét fogadja hazai pályán az Arsenal együttesét. Az Arsenal szárnyal az utóbbi hetekben míg az Everton szenved, sőt a kieső helyek egyikét hosszabb ideje birtokolja. Ennek ellenére az új edzővel Sean Dyche-al minden bizonnyal csodára készül. Érdekes mérkőzés előtt állunk. 

Everton: Pickford;Mykolaenko;Tarkowski;Coady;Coleman;Doucoure;Iwobi;McNeil;Calvert-Lewin

Arsenal :Ramsdale;White;Saliba;Gabriel;Zinchenko;Xhaka;Paerty;Odegaard;Saka;Nkeith;Martinelli

A mérkőzést az Arsenal kezdte. 10.perc: Saka lövését blokkolta  a hazai védelem. 23.perc: négy hazai szöglet egymást követően melyből helyzet nem alakult ki. 33.perc: Calvert-Levin került helyzetbe majd az ezt követő szögletből Doucoure fejelt kevéssel a kapu mellé. 40.perc: Saka lövése kerülte el kevéssel a kaput. 

A második félidőt az Everton kezdte. 47.perc: Calvert-Levin lövéssét Ramsdale védte bravúrral ám les előzte meg a helyzetet így érvényes találat nem születhetett volna. 54.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 59.perc: Paerty helyére Jorginho állt be majd Martinelli helyére Trossard. 60.perC: hazai szöglet melyet követően Tarkowski fejelt a hálóba 1:0! 62.perc: Calvert-Levin helyére Maupay állt be. 63.perc: Mykolaenko sárgult be. 64.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 69.perc: Onana sárgult be. 70.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 75.perc: ismét vendég szöglet helyzet nélkül. 77.perc: Odegaard helyére Vieira állt be. 83.perc: kiszabadult kapuja elől az Everton és szögletet végezhettek el ám ebből helyzet nem alakult ki. 85.perc: White helyére Tomiyasu állt be. 86.perc: Pickford sárgult be. 89.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 91.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 92.perc: Zinchenko lövése kerülte el kevéssel a kaput. 96.perc: Maupay sárgult be valamint Zichenko is. Ezzel ért véget a találkozó. 

Az első játékrészben inkább a vendégek birtokolták a labdát majd vezettek támadásokat. A hazaiak a félidő végére szedték össze magukat sőt helyzetet is alakítottak ki. A második játékrészben az Everton jól használta ki helyzeteit míg az Arsenal mindent elpuskázott. Parázs félidőt láthattunk ahol a hazaiak védekezése ember felettinek volt mondható. Meglepetés eredmény született.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .