A Premier League 1. Forduójának második napjához értünk, amelyen 4 együttes mutatkozik be. Először a Bournemouth együttese látja vendégül a némileg átalakult Manchester United gárdáját majd a forduló rangadóján az Arsenal hazai körülmények között fogadja a Liverpool együttesét.Előbb kezdjük a kora délutáni összecsapással. A mérkőzés egyik legfontosabb kérdése ,hogy vajon az idei szezonban a kicsik meg tuják e ráncigálni a nagyok bajszát. A vörös ördögök 4 igazolást hajtottak végre a nyáron s ezek közül 3 sztárigazolás a maga nemében. Ibrahimovic Pogba és Mkhitaryan személyében 3 rendkívüli focista érkezett az Old Trafford-ra valamint Mourinho személyében a világ egyik legjobb edzőének tartott figura ült a kispadra. A hazai együttes számára a pontszerzés lehet az első számú cél míg a vendégek célja egyértelműen a győzelem megszerzése. a mérkőzése esélyese a vendég együttes melyből Pogba és Smalling eltiltás miatt nem léphet pályára. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Bournemouth: Boruc;Daniels;Cook;Smith;Francis;Ibe;Surman;Arter;Cook;King;Wilson

Manchester United: De Gea;Shaw;Blind;Bailly;Valencia;Fellaini;Herrera;Martial;Mata;Rooney;Ibrahimovic

A mérkőzést a Manchester United kezdte. A 4.percben egy védelmi hibát követően Cook lőtt a kapu mellé. A 13.percben Valencia jobb oldali beadására Ibrahimovic érkezett de helyzet végül nem alakult ki. A 24.percben Martial lőtt a kapu mellé. A 27.percben egy hosszas támadás végén Rooney lőtt kapura Valencia passzát követően. A 29.percben vendég szöglet következett melyet követően Boruc húzta le a labdát. A 33.percben Arter lőtt távolról a kapu fölé. A 34.percben Rooney próbálkozását blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 37.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 40.percben egy hazai védelmi hibát kihasználva Mata csapott le a labdára majd egy hazai védőről visszapattanó labdát lőtt a hálóba 0:1! A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Bournemouth kezdte. Az 51.pecben egy zseniális Ibahimovic sarkazást követően Rooney lövését védte Boruc  közelről.  Az 54.percben Ibe lövését blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 59.percben egy jobb oldali támadás végén Martial passzát követően Rooney fejelt lesipuskás gólt 0:2! Az 62.percben vendég szabadrúgás következett melyet Ibrahimovic lőtt Boruc azonban hatalmasat hárított. A 64.percben Ibrahimovic gondolt egyet s lőtt távolról a kapu jobb alsó sarkába 0:3! Szép találat. A 67.percben Wilson helyére Afobe érkezett valamint Ibe helyére Grabban. A 69.percben Smith lőtt nagy gólt egy védelmi hibát követően 1:3! A 75.percben Mata helyére Mkhitaryan állt be. A 81.percben Cook helyére Gradel érkezett. A 82.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 85.percben Martial helyére Schneiderlin érkezett. A 86.percben Herrera sárgult be utánrúgásért. A 89.percben Rooney helyére Depay érkezett. A hosszabbítás 4 perc, a 94.percben hazai szöglet következett melyet követően De Gea védett nagyot.

Az első játékrészben a hazai együttes méltó ellenfele volt a vörös ördögöknek sőt több kisebb helyzetet is sikerült kialakítaniuk. A vendégek a félidő második felében támadtak többet s egy védelmi hibát követően meg is szerezték a vezetést. A vendég védelem egy hibát leszámítva masszívnak tűnt csak úgy mint a hazai. A második félidőben a vendégek felpörgették játékukat s ennek öszönhetően két góllal növelték előnyüket Rooney és Ibrahimovic-nak köszönhetően. A hazaik egy találattal válaszolni tudtak de ezt követően nem változott a mérkőzés állása. Összsségében a vendégek megérdemelten nyertek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .