Az esti összecsapáson Európát Hollandia míg Dél-Amerikát Argentína képviseli. Argentína ugyan nehezen kezdte a VB-t ám az első meccset követően színvonalas játékkal és Messi helyenkénti  remeklésével magabiztosan jutottak a 1/4 döntőig. Hollandia játéka nem mutatott eddig nagy összhangot s nagy feladat elé nem is állította őket eddig a sorsolás. A mai meccs esélyese az Argentín válogatott. 

Hollandia : Noppert;Ake;Dijk;Timber;Dumfires;Roon,Jong;Blnd;Gakpo;Depay;Bergwijn

Argentína : Martinez;Romero;Otamendi;Martinez;Acuna;Allister;Fernandez;Paul;Molina,Messi,Alvarez

Az első félidőben Hollandia kezdte a mérkőzést. 21.perc: holland szöglet helyzet nélkül. 35.perc: szinte a semmiből Messi zseniális labdáját Molina lőtte a hálóba 0:1! 43.perc: Timber illetve Acuna és Romero is besárgult. 47.perc: Weghost is besárgult. 

A második játékrészt Argentína kezdte. A félidőben Bergwijn helyére Berghuis állt be illetve Roon helyére Koopmeiners. 48.perc: Argentín szöglet helyzet nélkül. 63.perc: Messi lövése kerülte el a hálót kevéssel. 64.perc: Blind helyére Jong állt be majd Paul helyére Paredes állt be. 71.perc: Argentín büntető következett melyet Messi a hálóba lőtt 0:2! 76.perc: Depay és Martinez sárgultak be. 78.perc: Acuna helyére Tagliafico majd Roero helyére Pezzella és Depay helyére Weghorst állt be. 82.perc: Alvarez helyére Martinez állt be. 83.perc: Weghorst fejelt szép gólt 1:2! 85.perc: Berghuis lőtt kevéssel a kapu mellé. 86.perc: holland szöglet helyzet nélkül. 88.perc: Berghuis sárgult be majd Paredes is a 89.percben és Scaloni is. 100.perc: Messi kapott sárgát majd a szabadrúgást követően Hollandia Weghorst révén kiegyenlített 2.2! 113.perc: Otamendi és Bergwijn is besárgult. 

A hosszabbítás első félidejét Argentína kezdte. Helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. 

A hosszabbítás második félidejét Hollandia kezdte. 106.perc: Montiel helyére Molina állt be. 107.perc: Argentín szöglet helyzet nélkül. 109.perc. Montiel sárgult be. 112.perc: Pezzella sárgult be. 113.perc: Gakpoo helyére Lang állt be. 115.perc: 3 Argentín szöglet következett helyzet nélkül. 121.perc: két Argentín szöglet helyzet nélkül. ezzel a hosszabbítás is véget ért. 

A büntetőpárbajt Hollandia kezdte. Dijk ki is hagyta míg Messi belőtte. Berghuis is kihagyta míg Paredes belőtte. Koopmeiers belőtte és Montiel is. Weghors betalált Fernandez hibázott. Jong belőtte a magáét. MArinez nem hibázott így Argentína az elődöntőbe jutott. 

Az első játékrészben mezőnyharc volt ám magas színvonalú mérkőzés nem alakult ki. Argentína Messi okos passzát követően került előnybe. Hollandia sokat nem rakott le a gyepre.  A második félidőben minden eldőlni látszott Messi büntetőjét követően. Hollandia azonban erőn felül kiegyenlített. A hosszabbítás nem hozott döntést így a büntetők maradtak melyet a Hollandok szokásukhoz híven nem bírtak idegekkel. A jobb együttes jutott ma tovább. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .