A Premier League 29. fordulójának rangadóján a Liverpool hazai környezetben fogadja az elsőszámú bajnokaspiráns Arsenal együttesét. A hazaiak hullámzó formát mutatnak az egész szezonban. Klopp együttese nem egységes meccsről meccsre eltérő formát mutat mellyel a top 4 nagyon messzire került tőlük. Az Arsenal ezzel szemben nagyon egységes, szép játékkal sok meccset nyertek meg s formájuk is kiegyenlített. A mai mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese ám az Arsnal veresége nagyobb meglepetés lenni mint egy liverpooli zakó.

Liverpool: Alisson;Robertson;Van dijk;Konate;Alexander-Arnold;Kones;Fabinho;Henderson;Salah;Gakpo;Jota

Arsenal: Ramsdale;White;Holding;Gabriel;Zinchenko;Odegaard;Partey;Xhaka;Martinelli;Jesus;Saka

A mérkőzést az Arsenal kezdte. 2.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 8.perc: Martinelli fejelt a hálóba 0:1! 12.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 20.perc: Fabino labdáját Robertson lőtte kevéssel a kapu mellé. 23.perc: White sárgult be. 25.perc: vendég szöglet melyet követően Jesus lőtt a hálóba Martinelli labdáját követően 0:2! 31.perc: Dijk sárgult be. 34.perc: Slalh lőtt kevéssel a kapu mellé. 41.perc: Xhaka és Alexander-Arnold sárgultak be. 42.perc: Salah lőtt a hálóba 1:2! 48.perc: Jota hagyott ki nagy helyzetet. 50.perc: Robertson sárgult be. 

A második játékrészt a Liverpool kezdte. 51.perc: hazai szöglet melyet követően Holding volt szabálytalan így büntető következett. Ramsdale reklamálásért kapott sárga lapot. 54.perc: Salah rontott büntetőt. 55.perc: Fabinho is besárgult. 57.perc: Robertson lövését Ramsdale védte  bravúrral. 60.perc: Thiago helyére Jones állt be majd Jota helyére Nunez. 64.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 69.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 78.perc: Fabinho helyére Firmino állt be majd Kieior váltotta Odegaardot és Trossard váltotta Jesust. 81.perc: Ramsdale védte Nunez próbálkozását. 84.perc: Saka sárgult be. 85.perc: vendé szöglet helyzet nélkül. 87.perc: Alexander-Arnold labdáját Firmino fejelte a hálóba 2:2! 88.perc: Zinchenko helyére Tierney állt be. 92.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 94.perc: Salah lőtt a kapu fölé majd ismét Salah hibázott. 96.perc: hazai szöglet melyet követően Konate fejesét védte Ramsdale. 

Az első félidőben a vendégek kezdtek kitűnően. Több helyzetet alakítottak ki majd meg is szerezték a vezetést sőt növelték is előnyüket. A játékrész második felében a Liverpool is felébredt és szépíteniük is sikerült. A második játékrészben a hazaiak ki tudtak egyenlíteni ezzel nehéz helyzetbe hozva az Arsenalt a bajnoki cím megszerzése tekintetében. A Liverpool összességében győzelmet érdemelt volna. Az ágyúsok előnye mindössze 3 pontra olvadt a Manchester City előtt. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .