2016. Augusztus 5.-én a nyitóünnepséggel kezdetét vette az Olimpia. Az első teljes versenynap Augusztus 6.-a volt, s ekkor vette kezdetét hazánk fiainak reméljük mindvégig kitartó szédületes szereplése az aranyérmek tekintetében.

Az első napon bemutatkoztak a párbajtőröző hölgyek magyar részről Szász Emese aki kiemeltként indult így csak a második körben kapcsolódott be. Az első akadályt kissé nehezen vette ám ezt követően egyfajta teher hullott le a válláról s meg sem állt a döntőig ahol egy könnyednek induló összecsapáson de végül szoros csatában diadalmaskodni tudott. Megvolt az első arany kisebb meglepetésre! Emese karrierje csúcsára ért reméljük,hogy 4 év múlva még láthatjuk a páston. A nap ekkor természetesen nem ért véget s következett az általunk is oly várva várt Hosszú Katinka úszás a 400 vegyes selejtezőiben majd este illetve hajnalban a döntő. A magyar úszófenomén elképesztő idővel több mint 2 másodperccel döntötte meg a világcsúcsot s nyerte meg természetesen a számot. Ezzel már két aranynál jártunk!! Katinka úszóprogramja csak ezzel a számmal indult. A nap folyamán még Csernoviczki Éva lépett tatamira ám egy győztes mérkőzés után vereséget szenvedett így a vigaszágra került ahol sérülten szerepelt s kapott ki. Így a 7. helyen zárt. Férfi Vízilabdásaink is medencébe szálltak s rögtön egy érdekes mérkőzésen 13:13-as döntetlent játszottak a Szerb válogatottal. Asztali tenszezőink is megkezdték programjukat s Pattantyús Ádám Lovas Petra és Póta Georgina is győzni tudott.

A második nap kissé vissza rántotta szurkolóinkat a földre. Kapás Boglárka 400 gyorson érem eséllyel szállt vízbe ám 4. lett végül a számot világcsúccsal Katie Ledecky nyerte meg. A többi előfutamban Hosszú Katinkán kívül úszóink búcsúztak a selejtezők folyamán. Női teniszben Babos Tímes is elköszönt a versenytől. Pingpongosaink úgy fest vagy nyernek vagy veszítenek ugyanis ezen a napom mindhárman búcsúztak. Ökölvívásban Bakacsi Balázs lépett a szorítóba de sajnos ki s kapott francia ellenfelétől.

A harmadik napon ismét éremreményekkel várhattunk versenyzőink szereplésére. Hosszú Katinka 100 háton igaz csak 6.ként fordult de végül Olimpiai Bajnokként csapott a célba, megvan a harmadik arany!!! A 200 pillangóban Kenderesi Tamás a legjobb idővel jutott döntőbe míg Cseh Laci a 3. legjobb eredménnyel. Hosszú Katinka ezen kívül a 200 vegyes döntőjébe is bejutott. Ungvári Miklós jól kezdett a tatamin s két meccset meg is nyert majd egy vitatható harmadikon kikapott így a vigaszágra került végül az 5. helyen végzett. Karakas Hedvig szintén a tatamira lépett s két győztes meccset követően kikapott így a vigaszágra került. Végül a 7. helyen végzett. A magyar vízilabdázók ezúttal meglepetésre Ausztráliával játszottak döntetlent. Sisi Péter 5. olimpiáján döntőbe jutott a légpuskásoknál s végül az 5. helyen végzett. Ökölvívásban Harcsa Zoltán lépett a kötelek közé s jutott a 16 közé.

A negyedik nap rendkívül izgalmasnak ígérkezett. Úszóink közül Hosszú Katinka ismét arannyal kápráztatott el bennünket a 200 vegyes döntőjében, a 4. arany!!!! Kenderesi Tamás szép úszással 3. lett itt volt az első Bronz! Cseh Laci a 7. helyen végzett. A többi magyar úszó sajnos nem jutott a döntőkbe.Férfi tőrvívásban 3 indulónk is akadt aki közül Rédli András a második fordulóig jutott. Boczkó Gábor a negyeddöntőkig ahol a sors fintoraként barátjától és honfitársától Imre Gézától kapott ki. aki ezt követően a döntőig menetelt ahol már csak egy tus hiányzott neki, végül második lett. Megvolt az első bronzérmünk! A magyar női vízilabda válogatott is medencébe ugrott ahol Kínát verte 13:11-re. Cselgáncsozóinknál Csoknyai László első körös vereségét követően kiesett.

Az ötödik nap: női tőrvívóink is a pástra léptek Knapek Edina már az első körben búcsúzott míg Mohamed Aaida a második fordulóban. A férfiaknál az előző Olimpia bajnoka Szilágyi Áron lépett a pástra ahol első mérkőzést megnyerte s ezt követően még hármat így jutott a döntőig ahol amerikai ellenfelét leiskolázva nyerte egyéni második aranyát s védte meg a címét! Az ötödik arany!!!!! Decsi Tamás érdekes körülmények között már az első körben búcsúzott. A női 4*200-as gyorsváltó Jakabos Zsuzsanna;Késely Ajna;Kapás Bolglárka és Hosszú Katinka a 6. helyen végzett. Vízilabdában fiaink ezúttal is döntetlent játszott ak ezúttal a Görögök ellen 8:8!

Ezen eredményes napok után mást nem is kívánhatunk mint ha lehet még ennél is eredményesebb szereplést! Az Olimpiából még nagyon sok van hátra rengeteg éremszerzési lehetőséggel. Magyarország a nemzetek versenyében jelenleg az előkelő 5. helyen áll, a mieinket USA,Kína;Japán és Ausztrália előzi meg csupán.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .