Immár zsinórban a 3. Európa Bajnokságára jutott ki aMagyar válogatott. Ezúttal gyakorlatilag egy halálcsoportba került ahonnan a Német válogatott kiemelkedik ám a Magyar Svájci illetve Skót válogatott közel azonos szintet képvisel. A válogatottunkat sérülés nem hátráltatja, így a lehető legerősebb kerettel kezdi meg Kölnben szereplését. A magyar drukkerekre sem lehet panasz, sok ezer honfitársunk kísérte el a válogatottat. Az esélyeket illetően egyénileg Svájc kerete erősebbnek tűnik ám a csapategység tekintetében válogatottunk tűnik egységesebbnek. Kitűnő összecsapás előtt állunk.

Magyarország: Gulácsi;Szalai;Orbán;Lang;Fiola;Nagy;Schafer;Kerkez;Szoboszlai;Sallai;Varga

Svájc: Sommer;Schar;Akanji;Rodriguez;Ndoye;Freuler;Xhaka;Widmer;Aebischer;Vargas;Duah

Az első félidőt Magyarország kezdte. 5.perc: Widmer sárgult be egy csúnya belépőt követően. 12.perc: egy szép svájci akciót követően Duah lépett ki jól s lőtt a kapuba, a VAR jelezte a partjező jelzése helytelen a találat érvényes 0:1! 17.perc: svájci szöglet helyzet nélkül. 20.perc: Vargas érkezett ziccerben a kapu elé ám Gulácsi hatalmasat védett. 22.perc: svájci szöglet helyzet nélkül. 31.perc: magyar szöglet helyzet nélkül. 40.perc: Orbán próbálozását Sommer hatástalanította. 45.perc: ismét egy szépen felépített svájci akció melynek végén Aebischer lőtt oksan a hálóba 0:2! Ezzel ért véget a félidő.

A második feélidőt Svájc. A félidőben Lang helyére Bolla érkezett. 48.perc: Gulácsi védte Duah próbálkozását bravúrral. 54.perc: Vargas próbálkozását is védte Gulácsi újabb bravúrral. 57.perc: magyar szöglet helyzet nélkül. 59.perc: Freuler kapott sárga lapot. 63.perc: Varga fejese ment el centikkel a kapu mellett Sommernek esélye sem lett volna. 66.perc: Szoboszlai ívelt középre Varga fejére aki a kapuba talált. 1:2! 67.perc: Nagy helyére Kleinheisler állt be illetve Duah helyére Amdouni állt be majd Widmer helyére Stergiou állt be. 69.perc: Szalai sárgult be. 72.perc: svájci szöglet helyzet nélkül. 74.perc: Vargas helyére Embolo érkezett. 79.perc: Kerkez helyére Martin Ádám érkezett illetve Szalai helyére Dárdai. 86.perc: Freuler helyére Sierro állt ba majd Ndoye helyére Rieder. 88.perc: Bolla sárgult be. 91.perc: svájci szöglet helyzet nélkül. 92.perc: Xhaka fejesét Gulácsi védte bravúrral. 93.perc: svájci kontra melynek végén Embolo okosan emelt a kapuba 1:3! Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben gyakorlatilg Svájc akarata érvényesült. Ugyan akadt egy egy magyar helyzet ám összességében Svájc minden téren a mieink fölé tudott nőni. A kétgólos előny reálisnak tűnik. A második játékrész 60. percétől megérkezett a mérkőzésbe a magyar válogatott is. Szépíteni is sikerült s gyakorlatilag benyomtuk a svájciakat a kapujuk elé. A mérkőzés végén jött egy svájci találat ami mindent eldöntött.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .