Elérkezett a Premier League 2016-2017-es idényének első játéknapja. A mérkőzések sorát a bajnok Leicester City nyitotta s meglepetésre idegenben 2:1-re kikapott a Hull City-től. A nap további mérkőzésein sem a papírforma érvényesült, a West Bromwich Albion idegenben verte a Crystal Palace együttesét míg a Swansea 1:0-ra győzött idegeneben. A másik három összecsapáson döntetlen született: Everton-Tottenham 1:1; Middlesbrough-Stoke 1:1; Southampton-Watford 1:1. A mai napon még egy mérkőzés kerül megrendezésre amely a Manchester City és a Sunderland között tartatik meg. A hazaiak kispadján ma debütál Pep Guardiola vezetőedző míg a vendégeknél David Moyes. A nyáron a manchesteri kékek igencsak aktívak voltak s gyakorlatilag egy fél csapatnyi játékost szerződtettek: Stones;Nolito;Gündogan;Sane hogy csak a fontosabb igazolásokat említsük. Közülük Sane és Gündogan debütálására még várni kell minimum egy fordulót. A vendég együttesnél is volt mozgás a nyáron, előbb a kispadon Allardyce helyére érkezett David Moyes s az elmúlt napokban Paddy McNair és Donald Love mindketten a Manchester United-től érkeztek sőt kölcsönben Adnan Januzaj aki szintén a vörös ördögöktől érkezett. A mérkőzés esélyese természetesen a hazai együttes a játékos keret erősségéből fakadóan. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Manchester City: Caballero;Cilchy;De Bruyne;Fernandinho,Kolarov;Nolito;Sagna;Aguero;Silva,Sterling;Stones

Sunderland: Mannone;Borini;Defoe;Gooch;Kaboul;Kone,Love;O’Shea;Rodwell;Van Aanholt;Watmore

A mérkőzést a Sunderland kezdte. A 2.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Van Aanholt lövését védte Caballero. A 4.percben Sterlinget buktatták a 16-oson belül így hazai büntető következett melyet Aguero lőtt magabiztosan a hálóba 1:0! A 6.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően De Bruyne lövését védte Mannone. A 8.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 10.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Aguero lőtt Mannone kezébe. A 19.percben Sterling lőtt a kapu fölé. A 23.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Mannone húzta le a játékszert. A 36.percben De Bruyne lőtt a kapu mellé távolról. A 38.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 40.percben Rodwell lőtt távolról a kapu mellé, az ezt követő szögletből Defoe lőtt közelről Caballero ölébe, nagy helyzet maradt ki. A 42.percben Gooch sárgult be lerántásért. A 44.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Manchester City kezdte. A 49.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 59.percben Nolito helyére Navas érkezett a hazaiaknál. A 60.percben egy kapu előtti kavarodást követően Aguero lőtt a kapu mellé, nagy helyzet maradt ki. A 61.percben egy kontra végén De Bruyne labdáját Aguero lőtte Mannone ölébe. A 64.percben Silva helyére Delph állt be illetve Gooch helyére Januzaj illetve Watmore helyére Khazri. A 67.percben Love sárgult be. Az ezt követő szabadrúgásból De Bruyne lőtt kapura de Mannone hárítani tudott, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 70.percben újabb hazai sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 71.percben Defoe kapott jó indítást melyet követően ziccerben léphetett ki s higgadtan lőtt a hálóba 1:1! Mondhatni a semmiből jött az egyenlítés. A 73.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően vendég szöglet alakult ki. Az esetet követően Khazri lőtt a lelátóra. A 79.percben hazai szöglet következett melyet követően Mannone húzta le a labdát. A 80.percben Iheanacho állt be Clychi helyére a hazaiaknál. A 81.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. A 83.percben Defoe helyére McNair állt be. A 87.percben egy jobb oldali beadást követően McNair talált a saját kapujába 2:1! A 90.percben egy hazai kontra végén Iheanacho lőtt a kapu fölé ordító helyzetből. A 92.percben Kolarov sárgult be. A 95.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki így a mérkőzés is véget ért.

Az első játékrészben a vendég együttes kezdett aktívabban ám a 4.percben egy hazai 11-est követően a manchesteri kékek szerezték meg a vezetést. A találatot követően fölénybe kerültek Silva-ék de ez nem tartott sokáig. A vendég együttes a félidő végére felpörgette játékát s több kisebb nagyobb helyzetet alakított melyeket azonban el is puskázott. A második játékrészben a hazaiak birtokolták többet a labdát s alakítottak ki helyzeteket. Az első gólt ezen félidőben a vendégek rúgták mégis ám a végén egy öngól mégis meghozta a hazai együttes győzelmét. Összességében szórakoztató mérkőzést láthattunk ahol Guardiola rádöbbenhetett hogy ez nem a Barcelona vagy a Bayern München valamint nem a spanyol illetve német bajnokság.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .