2024.06.14. Magyar idő szerint 21:00-kor elrajtol a 17. Futball Európa Bajnokság. A nyitó mérkőzésen az A jelű négyesben Németország csap össze Skócia együttesével. Magyar szempontból is fontos e mérkőzés hiszen a válogatottunk 2024.06.15.-én 15:00-től játszik Svájc válogatottja ellen. Ám visszatérve a nyitómérkőzésre, minden adott, hogy egy magabiztos német sikert láthasson a hazai publikum. Sérülések egyik együttest sem hátráltaják igazán. Jó mérkőzés előtt állunk!

Németország: Neuer;Mittelstadt;Tah;Rüdiger;Kimmich;Kroos;Andrich;Musiala;Gündogan;Wirtz;Havertz

Skócia: Gunn;Hendry;Porteous;Tierney;Robertson;McGregor;McTominay;Raiston;McGinn;Adams;Christie

A mérkőzést Németország kedzte. 1. perc Wirtz ugrott ki lesről. 10.perc: egy szépen felépített hazai támadás végén Wirtz lőtt okosan a kapuba 1:0! Megérdemelt hazai vezetés. 21.perc: Gündogan vette át zseniálisan alabdát majd Muisiala elé került a játékszer melyet elemi erővel lőtt a hálóba 2:0! Eldőlni látszik a mérkőzés. 25.perc: Muisiala került a földre a 16-os előterében, a szabadrúgást Havertz lövését védte Gunn. 42.perc: Gunn védett hatalmasat Gündogan fejesénél majd Kroos lövését blokkolták. Az eset miatt VAR vizsgálat következett melyet követően hazai büntető következett és Pourteust kiállították veszélyes játékért. A büntetőt Havertz lőtte a hálóba 3:0!

A második félidőt Skócia kezdte. A félidőben Andrich helyére Gross érkezett és Hanley állt be a skótoknál Adams helyére. 48.perc: Ralston sárgult be. 51.perc: Rüdiger lövését védte Gunn nagy bravúrral. 52.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 57.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 58.perc: Wirtz került helyzetbe. 62.perc: Tah sárgult be. 63.perc: Wirtz helyére Sane állt be majd Havertz helyére Füllkrug állt be. 66.perc: hazai szöglet helyzet nélkül.68.perc: Füllkrug lőtt a hálóba 4:0! 74.perc: Musiala helyére Müller állt be. 75.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 76.perc: hazai találat ám les miatt érvénytelenítették. 77.perc: Tierney helyére McKenna állt be. 80.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 82.perc: Christie helyére Shankland érkezett. 87.perc: Rüdiger egy kavarpodást követően lőtt öngólt 4:1! 93.perc: Can talált Müller passzát követően a hálóba 5:1!

Az első játékrészben az első percektől fogva a hazai válogatott irányította a mérkőzést. Hamar megszerezték a vezetést s az előnyüket gyorsan meg is tudták duplázni. A Skótok érdemben labdába sem tudtak rúgni sőt a félidő végére a különbség 3 gólra nőtt a hazaiak javára és a Skót válogatott egy emberrel mefogyatkozott. A második félidőben folytatódott a hazai dominancia s a különbség is nőtt. A vendégek ugyan egy öngól által eljutottak a kapuig ám ezt követően jött még egy találat. Teljes mértékben érvényesült a papírforma.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .