A 2024. évi Európa Bajnokság Selejtezői a mai estével kezdetét veszik. A „C” jelű négyes első körében rögtön egy csoportrangadó szemtanúi lehetünk ahol Olaszország hazai pályán fogadja Anglia együttesét. Az Olaszok sajnálatos módon lemaradtak a Világbajnokságról míg Anglia a „szokásukhoz” híven nem bírt a rájuk helyezkedő nyomással. E két válogatott 2021.-ben az Európa Bajnoki döntőben találkozott legutóbb ahol egy eseménydús mérkőzés végén az Olasz válogatott egy gólos hátrányt ledolgozva fordított s lett a kontinensünk bajnoka. Jelenleg az angol keret tűnik a sérülések ellenére erősebbnek s egyben összetettebbnek. E két válogatott csatája várható a csoport első helyéért ami automatikus kijutást jelent az EB-re. Kitűnő összecsapás előtt állunk.

Olaszország: Donnarumma;Spinazzola;Acerbi;Roloi;Lorenzo;Barella;Jorginho;Verratti;Pellegrini;Retegui;Berardi

Anglia:Pickford;Walker;Stones;Maguire;Shaw;Phillips;Rice;Bellingham;Grealish;Kane;Saka

A mérkőzést Olaszország kezdte. 5.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 10.perc: Saka szögletéből helyzet nem alakult ki. 13.perc: Rice egy keveredés végén talált a hálóba 0:1! 29.perc: Rice sárgult be. 32.perc: Philips lövése kerület el centikkel a kaput. 40.perc: vendég szöglet melyet követően a jelek szerint Lorenzo kezezett a 16-oson belül. A jogos büntetőt Kane lőtte a hálóba 0:1! Ezzel ő lett Wayne Ronneyt követően a válogatott gólrekorder. 44.perc: Kane lövését követően kettőre nőtt az Angolok előnye 0:2! 46.perc: pazar vendég kontra melynek végén Grealish lőtt üres kapu mellé centikkel. Ezzel ért véget a játékrész.

A második játékrészt Anglia kezdte. 47.perc: három hazai szöglet helyzet nélkül. 52.perc: Lorenzo sárgult be. 56.perc: Retegui lőtt okos gólt 1:2! 57.perc: Maguire sárgult be. 62.perc: Jorginho is besárgult. 62.perc: Barella helyére Cristante állt be majd Berardi helyére Politano állt be. 68.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 69.perc: Gralish helyére Foden állt be majd Tonali állt be Jorginho helyére és Pellegrini állt be Gnonto helyére. 71.perc: Walker sárgult be. 78.perc: Shaw is besárgult majd a 80.percben Shaw ismét besárgult így piros lappal mehetett le a pályáról. 81.perc: Foden helyére Trippier állt be. 85.perc: Saka helyére James állt be majd Bellingham helyére Gallagher állt be. 88.perc: Verratti helyére Scamacca állt be. 88.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 92.perc: Acerbi sárgult be. 94.perc: hazai helyzet találat nélkül. Így ért véget a találkozó.

Az első félidőben Olaszország nagy erőkkel rohamozott ám gólhelyzetig vagy találatig nem jutott. A vendégek szinte a semmiből megszerezték a vezetést majd előnyüket kettőre nőtt sőt percekkel később majdnem 0:3 lett az állás. A második játékrészben a hazaiak megtáltosodtak. Szépítettek s az angolok révén végül emberelőnyben fejezhették be a hazaiak a meccset. Az eredmény végül nem változott Anglia nagy csatában tudott nyerni ma este s nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .