A 2024-es Angol fociszezon első jelentősebb trófeájának döntője következik ma kora este. A Chelsea kalandos úton jutott a döntőig míg a Liverpool talán nyugodtabb mérkőzéseket tudhat maga mögött. Mindkét együttesben akadnak sérültek a Liverpool-ban csaknem 10 játékos köztük Szoboszlai és Salah sem bevethető. Tehát a Chelsea a Liverpool „B” együttesével kell, hogy megvívjon a Ligakupa győzelemért. A két együttes korábbi összecsapásaira visszatekintve góleső ma sem várható ám mindenképp izgalmas összecsapás vár a szurkolókra.

Chelsea: Petrovic;Chilwell;Colwill;Diassi;Gusto;Caicedo;Fernandez;Sterling;Gallagher;Palmer;Jackson

Liverpool: Kelleher;Bradley;Konate;Van Dijk;Robertson;Granvenbech;Endo;Mac Allister;Eliott;Gakpo;Diaz

A mérkőzést a Liverpool kezdte. 12.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 14.perc: Diaz próbálkozását Petrovic hárította. 20.perc: Palmer poróbálozásánál volt Kelleher ismét munkában. 24.perc: újabb sérülés Gravenbech sérült meg helyére Gomez állt be a vendégeknél. 32.perc: Sterling találat a hálóba ám találatát les ezőzte meg így maradt a 0:0! 40.perc: Gakpo fejelt a kapufára, veszélyes szituáció volt. 48.perc: Chilwell sárgult be illetve Bradley.

A második játékrészt a Chelsea kezdte. 46.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 52.perc: Gallagher passzolt Fernandez elé aki centikkel lőtt a kapufa mellé. 58.perc: Eliott próbálkozását védte Petrovic. 62.perc: Van Dijk betalált a hálóba fejjel ám les előzte meg a szituációt így maradt a 0:0! 67.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 72.perc: Clark helyére Bradley állt be. 74.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 76.perc: Gallagher lőtt a kapufára. 81.perc: Mac Allister illetve Konate is besárgult. 86.perc: Gallagher próbálkozását Kelleher védte majd ismét Gallagher lőtt ám Kelleher ezúttal is védeni tudott. 87.perc: tömeges cserék: Robertson helyére Tsimikas állt be majd Mac Allister helyére McConnel és Gakpo helyére Danns. 90.perc: Mudryk állt be Jackson helyére. 92.perc: Palmer próbálkozásánál Kelleher bravúrral hárított. 93.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. A rendes játékidő döntetlennel zárult. Következik a hosszabbítás.

Az első félidőben a Liverpool lefocizta a Chelsea-t igaz a hazaiaknak volt egy lesgólja. A vendégek mintha vért ittak volna a mérkőzés előtt. A második félidő elején a Liverpool még fölényben volt ám Van Dijk lesgólját követően egyrtelműen a Chelsea került fölénybe. Több nagy helyzetet is kihagytak illetve Kelleher védett parádésan.

A hosszabbítás első félidejét a Liverpool kezdte. 93.perc: Tsimikas szögletét követően danns fejelt ám Petrovic hárítani tudott. 94.perc: újabb vendég szöglet helyzet nélkül. 97.perc: Gallagher helyére Madueke állt be. 99.perc: Elliott lőtt kevéssel a kapu mellé.104.perc: lát hazai szöglet helyzet nélkül.

A hosszabbítás második félidejét a Chelsea kezdte. 106.perc: Konate helyére Quansah állt be. 107.perc: McConelli sárgult be. 109.perc: hazai szöglt helyzet nélkül. 113.perc: Chilwell helyére Chalobah állt be. 116.perc: Elliott lőtt a kapufára, nagy helyzet maradt ki. 118.perc: vendég szöglet melyet követően Van Dijk fejelt a hálóba szabályosan 0:1! 122.perc: Palmer és Gomez is besárgult. Ezzel ért véget az összecsapás. A Liverpool mentális fölényének tudhatóan tudta megnyerni a mai rendkívül izgalmas mérkőzést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .