Elérkeztünk a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásához. Immár teljes a fő tábla 32 fős mezőnye. Az idei évben sajnos magyar együttesnek nem szurkolhatunk, ám ettől függetlenül idén is kitűnő összecsapások várnak ránk. A csoportokat 4 kalapból sorsolják, az első kalapban a tavalyi BL győztes illetve Európa Liga győztese mellett a 6 legerősebb bajnokság bajnoka kapott besorolást. A 2. 3. 4. kalapban az utóbbi 5 év eredményességéhez mérten kerültek besorolásra az együttesek. Lássuk a kalapokat.

1-es kalap Chelsea;Villareal;Manchester City;Internacionale;Bayern München;Lille;Atletico Madrid

2-es kalap Manchester United;Borussia Dortmund;Real Madrid;Barcelona;Juventus;PSG;Sevilla;Liverpool

3-as kalap Porto;Ajax;Sahtar Donyeck;Leipzig;Salzburg;Benfica;Atalanta;Zenit

4-es kalap Besiktas;Bruges;Dinamo Kijev;Young Boys;Milan;Malmö;Sheriff Triaspol;Wolfsburg

A csoport: Manchester City; PSG; Leipzig; Bruges

A csoport egyértelmű továbbjutói a két gigász s a 3. helyet várhatóan a Leipzig szerheti meg a Bruges előtt. Szoboszlai Dominik Európa legnagyobb együttesei ellen bizonyíthatja zsenijét. Érdekes csoport két kimagasló együttessel.

B csoport: Atletico Madrid; Porto; Liverpool; Milan

Elképesztően erős csoport ahol az Atletico Madrid és a Liverpool kissé kiemelkedik igaz a Milan és a Porto rendkívül erős együttesek nemzetközi téren is. Voltaképp egy halálcsoport jött össze 3 korábbi BL győztessel illetve egy korábbi BL döntős együttessel. Remek mérkőzések előtt állunk.

C csoport: Sporting; Borussia Dortmund; Ajax; Besiktas

Ebből a csoportból a Dortmund emelkedi ki s az első számú várományosa a továbbjutásnak. A másik 3 együttes minden bizonnyal nagy harcban lesznek a továbbjutásért.

D csoport: Internacionale; Real Madrid; Sahtar Donyeck; Sheriff Tiraspol

A csoport egyértelmű továbbjutó esélyese az Internacionale és a Real Madrid a csoport 3. helyére minden bizonnyal a Sahtar ér oda igaz az Ukrán együttes akár a 2. helyet el is csíphetik.

E csoport: Bayern München; Barcelona; Benfica; Dinamo Kijev

A csoport két gigásza szinte bizonyos, hogy tovább fog jutni. A Benfica és a Kijev nagy harcban lehet az Európa Liga helyekért.

F csoport: Villareal; Manchester United; Atalanta; Young Boys

A csoportból kiemelkedik a Manchester United. A Villareal és az Atalanta minden bizonnyal nagy csatát fog vívni a másik továbbjutó helyért. A Young boys reálisan a 4. helyre fog odaérni.

G csoport:

Lille; Sevilla; Salzburg; Wolfsburg

A másik halálcsoport amely a kiegyenlített erőviszonyok miatt. Szinte megjósolhatatlan melyik együttes fog a legjobb 16 közé jutni. Elképesztő izgalmak várhatóak a csoportban.

H csoport: Chelsea; Juventus; Zenit; Malmö

A csoport két kiemelkedő együttese a tavalyi cím védő illetve az Olasz bajnoki második helyezett. A Malmö és a Zenit nagy csatát fog vívni a 3. Európa Liga helyért.

Kitűnő mérkőzések, igazi izgalmak várnak ránk ebben a kiírásban is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .