Az FA Kupa kiírása egyre inkább kiéleződik. Jelzi ezt a sorsolás is ahol a bajnoki címért leginkább küzdő két együttes a Manchester city és az Arsenal találkozik egymással az idei szezont tekintve először. Az Arsenal az év meglepetés együttese a Premier League-t tekintve, a City inkább kissé negatív értelemben tartozik e kategóriába. Sorra veszítik pontjaikat a bajnokságban majd kiestek a Ligakupából. Igaz a Bajnokok Ligája a fő céljuk melyhez keretük meg is van ám az még kevés lehet az üdvösséghez. A mai mérkőzés esélyese inkább a hazai együttes hiszen az Arsenal a bajnokságra koncentrál teljes erővel.

Manchester City: Ortega;Ake,Akanji;Stones;Lewis;Rodri;Grealish;Gündogan;De Bruyne;Mahrez;Haaland

Arsenal : Turner;Tomiyasu;Holding;Gabriel;Tierney;Xhaka;Partey;Vieira;Saka;Nkeitah;Trossard

A mérkőzést az Arsenal kezdte. 5.perc: Tomiyasu blokkolt nagyot maradt a 0:0! 21.perc: Trossard került helyzetbe majd lőtt a kapu mellé. 25.perc: De Bruyne hagyott ki nagy helyzetet. 33.perc: Nkeitah lőtt a kapu bal oldala mellé. 42.perc: Holding sárgult be. 49.perc: Stones sérült meg helyére Laporte állt be. Ezzel ért véget a félidő.

A második játékrészt a Manchester City kezdte. A félidőben Holdong helyére Saiba állt be majd Paery helyére Lokanga állt be. 56.perc: De Bruyne lövését Turner védte bravúrral. 58.perc: Alvarez állt be Mahrez helyére, majd Lewis helyére Walker állt be. 64.perc: előbb Alvarez próbálkozott távolról ám csupán a kapufáig jutott el majd a kipattanót követően, Grealish passzolt Ake elé aki akapuba lőtt 1:0! 66.perc: Trossard helyére Gabriel állt be majd Zinchenko állt be Tierney helyére. 67.perc: Saka szögletéből helyzet nem alakult ki. 74.perc: Odegaard állt be Saka helyére majd De Bruyne helyére Silva. 84.perc: vendég szögletek melyekből helyzet nem alakult ki. 92.perc: Zinchenko és Gündogan is besárgultak.

Az első félidőben mindkét együttes veszélyes volt a kapukra. Igaz gól nem született élménydús félidőt láthattunk. A második játékrészben a hazaiak több energiát fektettek a gólszerzésbe mely végül meg is térült. Az Arsenal ugyan támadott ám végül Ake gólja döntőnek bizonyult ezen az estén.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .