A Bundesliga 14. fordulójának rangadóját rendezik meg a hétvégén ahol az ősz legjobban várt mérkőzését a Signal Iduna Stadionban a Borussia Dortmund illetve a Bayern München játssza. A tabellán a két együttest egyetlen pont választja el. A Bayern München 2 vereség mellett 1 döntetlent játszott idén míg a Dortmund 3 alkalommal veszített. Emiatt a bajorok vezetik a tabellát. A Dortmundba Haaland visszatérése igazi hajtóerőként hatott az előző fordulóban, a bajorok pedig elképesztően erős keretük révén menetlenek újabb bajnoki címük felé. A mai mérkőzés ugyan nem dönti el a bajnokságot ám jelzés értékű lehet, hol is tart egymáshoz képest a két csapat. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Dorussia Dortmund: Kobel;Guerreiro;Hummels;Akanji;Menuier;Can;Dahoud;Bellingam;Reus;Brandt;Haaland

Bayern München: Neuer;Pavard;Upamencao;Lucas;Davies;Tolisso;Goretzka;Coman;Müller;Sane;Lewandowski

A mérkőzést a Bayern München kezdte. 5.perc: Bellingham passzát Brandt lőtte a hálóba 1:0! 9.perc: Müller beadását Lewandowski lőtte a hálóba 1:1! 19.perc: 4 vendég szöglet következett melyeket követően Coman lövését Kobel védte bravúros mozdulattal. 29.perc: Haaland lőtt kevéssel a kapu mellé. 38.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 41.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 44.perC: Coman lőtt okosan a hálóba 2:1! Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Borussia Dortmund kezdte. 48.perc: Haaland lőtt szép mozdulattal a hálóba 2:2! 51.perc: Can sárgult be. 56.perc: Rose sárgult be. 57.perc: Coman lőttkapura de Kobel hárítani tudott. 59.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 60.perc: Dahiud helyére Malen állt majd Sane helyére Gnabry állt be és Goretzka helyére Musiala állt be. 70.perc: Brandt helyére Wolf állt be. 74.perc: Lucas helyére Süle állt be. 74.perc: vendég szöglet melyet követően Hummels kézzel ért a labdába. A VAR vizsgálatot követően vendég büntető következett melyet Lewandowski lőtt a sarokba. 78.perc Rose kapott piros lapot. 82.perc: Gnabry szögletéből helyzet nem alakult ki. 82.perc: Guerreiro helyére Schoulz állt be. 85.perc: Bellingham fejelt kevéssel a kapu fölé. 86.perc: Bellingham sárgult be. 88.perc: Lewandowski sárgult be. 89.perc: Coman helyére Nianzou állt be. 93.perc: Malen lőtt kevéssel a kapu mellé.  97.perc: Lewandowski lőtt a kapu mellé. 99.perc: hazai sarokrúgás helyzet nélkül. 

Az első félidőben a hazaiak kezdtek nagy erőbedobással. Meg is szerezték a vezetést. A vendégek gyorsan egalizáltak sőt a félidő vége előtt meg is szerezték a vezetést. A második játékrész gyors hazai góllal indult akárcsak az első. A második félidőt a Bayern München irányította s Lewandowski révén meg is szerezték büntetőből a vezetést. A mérkőzés vége izgalmasra sikeredett ám az eredmény már nem változott. Kitűnő mérkőzést láthattunk. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .