A Premier League 21. fordulójának egyik legnagyobb rangadójára ezúttal Londonban kerül sor ahol az Arsenal fogadja a Manchester City együttesét. A hazaiak kitűnő formának örvendenek, utóbbi 5 meccsükből 4-et nyertek meg zsinórban 1 vereség mellett. A Vendégek ugyanakkor jelenleg a liga legerősebb együtteseként vezetik a tabellát immár  a Chelsea előtt 8 ponttal míg az egy meccsel kevesebbet játszó Liverpoolal szemben 9 ponttal. Az őszi mérkőzést Guardiola fiai nyerték és a mai napon is hasonló végkimenetel várható.

Arsenal: Ramsdale;Tierney;Gabriel;White;Tomiyasu;Partey;Xhaka;Martinelli;Odegaard;Saka;Lacazette

Manchester City: Ederson;Cancelo;Dias;Laporte;Ake;Silva;Rodri;De Bruyne;Mahrez;Jesus;Sterling

A mérkőzést a Manchester City kezdte. 5.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 12.perc: hazai büntető esélye merült fel ám végül elmaradt a büntető. 13.perc: két vendég büntető helyzet nélkül. 17.perc: Martinelli hagyott ki nagy ziccert. 18.perc: hazai szöglet melyet követően De Bruyne a kontra végén kevéssel lőtt a kapu mellé. 21.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 31.perc: Saka lőtt a hálóba 1:0! 39.perc: Martinelli lőtt kevéssel a háló kapu mellé. 44.perc: Martinelli került ismét helyzetbe ám találat nem született belőle. 47.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 

A második játékrészt az Arsenal kezdte. 51.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 54.perc: Xaka hozott össze egy büntetőt s közben be is sárgult. 57.perc: Mahrez lőtte a büntetőt a hálóba. 58.perc: Gabriel állíttatta ki magát. 63.perc: Gündogan állt be Jesus helyére majd Odegaard helyére Stuivenberg állt be. 64.perc: Saka és Holding sárgult be. 71.perc: Lacazette helyére Rowe állt be. 84.perc: Saka helyére Elneny állt be. 88.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 91.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 93.perc: Rodri talált a hálóba 1:2! 94.perc: Rodri és Silva is besárgult. 

Az első félidőben kitűnő mérkőzést láthattunk. A vendégek ugyan aktívan kezdtek ám a hazaiaknak sikerült megszerezni a vezetést. Ezt követően újabb hazai helyzetek következtek találat nélkül. A második félidőben rendkívüli tempó mellett a vendégek gyorsan kiegyenlítettek Xhaka hibáját követően. Gabriel kiállítása végül a hazaiak vereségét hozta. Kitűnő összecsapást láthattunk.

1 hozzászólás

 1. Nem szurkoltam az Arsenalnak, se a City ellen. DE…

  Mindenképp hozzátartozik a mérkőzéshez, hogy aki látta, azt érezhette, hogy a játékvezetőnek kb. kiadták, hogy a City-nek KELL nyernie.

  1.: Gabriel 2 sárgája és kiállítása minimum véleményes volt. Az 1. sárgát szerintem senki se értette.
  2.: Ha Gabriel pirosat kapott Rodrinak 2 pirosat kellett volna kapnia…
  3.: Rodri, amikor a győztes gólt szerezte már le kellett volna zuhanyoznia, második sárga utáni piros miatt. Volt 2 nem véleményes, durva, sérülésveszélyes belépője, mindkettő tiszta sárga lapos volt, de még mintha az egyik után még Arsenal játékos kapott volna sárgát.
  4.: City 11-es, Arsenal no penalty. Ezt mindenki döntse el maga, aki látta, láthatta, hogy nem egyenlő volt a mérce.
  5.: Arsenal kiállítás, City no red card. Ezt is mindenki döntse el maga, aki látta, láthatta, hogy nem egyenlő volt a mérce.

  Nem szurkoltam a City ellen, de gusztustalan ezt látni, hogy az erősebb csapatot ennyire látványosan segítik, amikor nem megy nekik a játék.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .