A Premier League 8. fordulóját rendezik meg a hétévégén. A hétévége rangadóját az Emirates Stadionban játsszák ahol az Arsenal hazai pályán fogadja a bajnok Manchester City gárdáját. A hazaiak évek óta nem tudták legyőzni a City gárdáját utoljára még Arsene Wenger irányításával. A City pedig 5 éve nem volt, hogy két egymást követő bajnokit elveszítsen márpedig egy esetleges Arsenal siker esetén ez történne. Az esélyek inkább a vendégek meett szólnak igaz Arteta kezei alatt rengeteget fejlődött az Arsenal. Kitűnő összecsapás előtt állunk.

Arsenal: Rya;Zinchenko;Gabriel;Saliba;White;Odegaard;Jorginho;Rice;Trossard;Nketiah;Jesus

Manchester City: Ederson;Walker;Dias;Ake;Gvardiol;Kovacic;Lewis;Silva;Alvarez;Foden;Haaland

A mérkőzést a Manchester City kezdte. 5.perc: vendlg szöglet helyzet nélkül. 6.perc: előbb Gvardiol szerezhetett vlna gólt majd Ake ismétlése ment centikkel a kapu mellé. 10.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 11.perc: Jorginho idei első sárgalapját kapta. 23.perc: Silva sárgult be. 29.perc: Kovacic csúszott be piros alpot érően ám végül megúszt sárgával. 37.perc: Odegaard szögletéből helyzet ne alakult ki. 41.perc: vendég szöglet helyzet nélkül.

A mésodik játékrészt az Arsenal kezdte. A félidőben Trossard helyére Martinelli állt be. 50.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 63.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 66.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 68.perc: Lewis helyén Stones majd Alvarez helyére Doku és Kovacic helyére Nunes állt be. 74.perc: vendég söglet helyzte nélkül. 75.perc: Tmiyasu állt be Zynchenko helyére majd Nketiah helyére Havertz állt be és Partey váltotta Jorginhot. 77.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 86.perc: Havertz passzát követően Martinelli megpattanó lövése a kapuban kötött ki 1:0! 93.perc: Ederson és Jeus is besárgultak.

Az első félidőben inkább a vendégek akarata érvényesült. Arteta fiai a félidő közepén igyekeztek megszűrni a vendég rohamokat több kevesebb sikerrel. A második féllidőben a haziak mintha szintet léptek volna s egyre több helyzetet dolgoztak ki. A mérkőzés végén némi szerencsével be is húzta a meccset az Arsenal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .