Ezt a fogadás típust nagyon kevesen használják, aminek a fő oka, hogy nem kezdőknek való, mert egy igen magas alaptőke szükséges hozzá, tehát ezt csak akkor tudjuk alkalmazni, ha eljutottunk egy bizonyos szintre.

Lássuk miről is lenne szó, ilyen fogadásnak minősülnek azok, melyek kimenetelét nem egy hanem több meccs dönti el, akár 1 évig is eltarthat. Ilyen pl.: Bl végső győztes, Fomra1 végső győztes, Eb gólkirálya, Tenisz verseny végső győztese…

Ezeket a fogadásokat mindenkinek használnia kell, amint megvan a megfelelő alaptőkéje hozzá. Itt csak nagy tétekben szabad gondolkozni, tehát a pénzünk 50-60%-át érdemes felrakni. Ezeknél van a legnagyobb esély a nyerésre akár 90%- is, ami egy sima fogadásnál nagyon ritka.

Amikre rendszeresen érdemes fogadni, tenisz az összes Grand slam torna, kisebb tornák nem, ugyanis azokat nem veszik elég komolyan a top játékosok, és így érhet minket meglepetés. Jelen mezőnyben Djokovic kiemelkedik, tehát ha csúcs formában van a verseny előtt, akkor érdemes megrakni, bár az odds mindig 2 körül mozog rá. Murray a második nagy esélyes jelen időszakban 4 körül mozog az odds rá. Ha mind a kettőjüket megrakjuk, a nyerési esélyünk nagyban nő, de a nyereség csökken, ezt nevezzük biztosított fogadásnak. Tehát a 2. legesélyesebbel biztosítjuk az esetleges meglepetést. Itt dönthetünk hogy arányosan osztjuk szét a tétet a két versenyző között, vagy eltoljuk az egyik irányba, ennél az esetnél ha Djoko nyer nagyot nyerünk, ha Murray vissza kapjuk a tétet.

pl.:              Djoko 2 odds    Murray 4 odds

arányos tét: 500                   250    nyeremény 1000, tiszta haszon 250 minkét esetben.

Arányos tét kiszámolása: 1000:2=500, és 1000:4=250

Eltolt (biztosított fogadás) Djokora szintén 500 Murray 170, tehát össz tét 670. Ha nyer Djoko nyereség 330, míg előzőben csak 250 volt, de ha Murray nyer a tétet kapjuk vissza.

Ez alkalmazható Labdarúgásban is, ott jóval nagyobb szorzók lesznek a végső győztesre, tehát ha a 3 legesélyesebbet rakjuk akkor is duplázhatjuk a pénzünket.

Froma1: Itt csak egyet szabad rakni, mivel az oddsok alacsonyak 2-2,5 közöttiek, és sokat kell rá várni. Megfelelő pilóta kiválasztása: melyik a leggyorsabb autó, ami minden évben egyértelművé válik az első futam után, tehát addig érdemes várni. Így 2 pilótára szűkítettük a kört, ezt követően egyszerű a döntésünk, ugyanis top csapatoknál minden esetben van egy első számú pilóta, aki már bizonyított mindig őt rakjuk. Idén ez a pilóta Hamilton. Természetesen ebben az esetben is ki kell zárni az összes érzelmet, attól még hogy utálunk valakit lehet ő a jobb, ha éppen egy kedvencünkre esik a választás, akkor kérdezzük meg más emberek véleményét is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .