A 2023-2024-es szezon felveztő mérkőzéseként a bajnok Manchester City együttese az Arsenal együttesével mérkőzik meg a szezon első trófeájáért. A manchesteriek zsinórban 3. bajnoki címüket nyerték meg sőt kitűnő évet zártak hiszen majdnem minden megnyerhető trófeát megnyertek a Ligakupa kivételével igaz ez is manchesterbe került csak a város másik feléhez tatozó Unitedhez. Az Arsenal az előző idény bajnoki másodikjaként úgy kerülhetett ki a city ellenfeléül, hogy a trófeát mindig az FA kupa és a bajnok vívja ám mivel mindkettőt a City nyerte így automatikusan a bajnoki ezüstérmessel játszik. Mindkét gárda erősíteni illetve szinten tudta tartani keretét így kitűnő összecsapás előtt állunk. Az esélyes a Manchester City a fogadó irodák szerint.

Manchester City : Ortega;Akanji;Dias;Stones;Walker;Kovacic;Rodri;Silva;Alvarez;Grealish;Haaland

Arsenal: Ramsdale;White;Saliba;Gabriel;Timber;Rice;Parety;Odegaard;Saka;Havertz;Martinelli

A mérkőzést az Arsenal kezdte. 8.perc: Paerty sárgult be. 14.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 17.perc: Arteta sárgult be reklamálásért. 25.perc:  Havertz lőtt kapura majd a kipattanót Martinelli lőtte a kapu mellé. 27.perc: Havertz sárgult be majd a 31.percben Alvarez is. 33.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 35.perc: újabb vendég szögelt helyzet nélkül. 40.perc: Havertz próbálkozott ismét sikertelenül. 

A második félidőt a Manchester City kezdte. 52. perc hazai szöglet melyet követően Stones fejesét védte Ramsdale. 58 perc: Foden állt be Graelish helyére. 64.perc: Haaland helyére Palmer érkezett illetve Kovacic helyére De Bruyne. 65.perc: két arsanal szöglet helyzet nélkül. 66.perc: Gabriel sárgult be. 70.perc: két city szöglet helyzet nélkül. 74.perc: újabb manchesteri szöglet helyzet nélkül. 75.perc: Trossard váltotta Matinellit illetve Tierney helyére Timber érkezett. 77.perc: Palmer lőtt a hálóba 16 méterről 1:0! 81.perc: Rice helyére Nkeitah állt be. 83.perc: Foden okos próbálkozását Ramsdale hárította. 83.perc: hazai szöglet mleyet követően Rodri fejesét védte Ramsdale. 87.perc: Gabriel helyére Rowe állt be illetve Havertz helyére Vieira. 100.perc: Trossard lőtt bátra a kapu felé s a labda be is ment a hálóba 1:1! Következhettek a 11-esek.

A büntető párbajt az Arsenal kezdte s Odegaard nem hibázott ám De Bruyne igen 1:0 az Arsenalnak.

Trossard és Silva nem hibáztak 2:1!

Saka belőtte a maga büntetőjét ám Rodri elhibázta 3:1!

Vieira következett aki belőtte büntetőjét így a kupát az Arsenal hódította el.

Az első játékrészben inkább az arsenalnak akadtak veszélyes helyzetei némi meglepetésre. Idény eleji formában inkább a City volt. A második játékrész igazi drámát hozott. A manchesteriek megszerezték a vezetést ám az Arsenal az utolsó utáni pillanatban egyenlíteni tudott. A büntetőpárbaj pedig a londoniak sikerével zárult. Kitűnő szezonkezdetet láthattunk tele izgalmakkal. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .